Contact: 0763600078 sau 0763600079

Androstal – Instalatii sanitare Bucuresti, instalator bucuresti, instalatii electrice

Blog

Cum sa ne micsoram factura la apa

Factura la apa este una dintre cele mai mare probleme, in ceea ce priveste cheltuielile lunare. Oricat am incerca sa economisim, pare ca eforturile naostre nu sunt suficiente. Noi am incercat sa punem in acelasi loc o serie de sfaturi care v-ar putea ajuta sa reusiti acest lucru. Secretul este ca aceasta sa fie folosite in acelasi timp, pentru a da cele mai bune rezulltate. Revista online Greenly ne da o gama larga de rezolvari.

Iata cum putem reduce factura la apa!

 • Nu uita ca fiecare minute petrecut in dus, poate duce la cosnumul a aproape 25 de litri de apa. Sfatul nostru este sa fii moderat in privinta timpului petrecut in dus.
 • Alege o maşină de spălat rufe economică. În acest fel, o familie poate economisi până la 300 de litri de apă pe lună. (Maşinile de spălat automate cu încărcare frontală au nevoie de 30-50 de litri de apă pentru un ciclu obişnuit de spălare. Cele cu încărcare prin partea verticală folosesc în medie 130 de litri de apă.)
 • Înlocuieşte instalaţiile sanitare vechi şi închide corect robinetul de apă după ce îl foloseşti pentru a face o economie de apă de aproape 500 de litri pe lună.
 • Înlocuieşte vasele de WC obişnuite cu unele cu un consum reglabil sau diferenţiat. Poţi reduce astfel cu până la 50% consumul de apă. Vasele de WC dotate cu două nivele de tragere a apei – până la jumătate pentru necesitatea lichidă (urina) și completă pentru necesitatea solidă – te ajută să economisești până la 25.000 de litri de apă pe an.
 • Fă duş în loc de baie. Astfel poţi consuma de 4 ori mai puţină apă. În timpul unui duş obişnuit de 10 minute se consumă 250 de litri de apă. Dacă nu poți renunța la baia în cadă, folosește apa respectivă pentru toaletă. Nu uita însă că apa folosită la baia în cadă echivalează cu necesitățile umane de apă pentru 60 de zile.
 • Înlocuieşte capul de duş obişnuit cu unul economic. Deşi când te speli nu simţi diferenţa, acesta introduce aer în apa care curge prin duş, reducând consumul.
 • Când reglezi temeperatura apei la duş, dă apa caldă mai încet în loc să dai drumul la mai multă apă rece. Economiseşti de 2 ori, atât prin reducerea cantităţii de apă cât şi prin minimizarea consumului de apă caldă, mai scumpă în medie cu 5%. În plus, economiseşti şi energia necesară în centrală pentru a încălzi apa.
 • Nu folosi vasul de toaletă ca pe un coş de gunoi. De fiecare dată când tragi apa la WC în alt scop decât acela pentru care a fost destinat, cheltuieşti echivalentul cantităţii de apă pe care o foloseşti. Să arunci la coşul de gunoi nu te costă nimic.
 • Utilizează apa doar când ai nevoie să clăteşti vasele. Nu lăsa apa să curgă atunci când foloseşti buretele şi detergentul de vase. Astfel poţi economisi 20 de litri de apă la fiecare ciclu de spălare. Spălatul vaselor într-o gospodărie obişnuită înseamnă un consum mediu zilnic de 150 de litri de apă. Mai poți de asemenea să speli vasele în lighean, iar chiuveta să o folosești doar pentru limpezire – economie minim 2 mc/ lună.
 • Închide apa când foloseşti săpunul pentru a te spăla pe mâini. Astfel economiseşti cel puţin 1 litru de apă la fiecare spălare pe mâini.
 • Foloseşte apa cu intermitenţă când te bărbiereşti. Poţi face astfel o economie de 20 de litri de apă de persoană pe lună.
 • Aşteaptă până când ai suficiente haine de spălat pentru o încărcare completă a maşinii de spălat. Economiseşti timp, apă şi electricitate.
 • Redu cantitatea de apă pentru clătire, prin utilizarea detergenţilor ecologici,
 • Instalează o sită care introduce aer în apa care curge la robinet. Prin acest dispozitiv economiseşti 20% din apa consumată fără a resimţi în mod neplăcut diferenţa când foloseşti robinetul. Vei avea un jet mai puternic cu un consum mai mic de apă.
 • Colectează apa de ploaie dacă locuieşti la casă. O poţi folosi la udatul grădinii sau la spălatul maşinii şi astfel poţi face o economie de 1.000 de litri pe an.
 • Dacă spălați autoturismul personal singuri nu folosiți furtunul. Mașina se poate spăla mult mai bine cu o găleată de apă călduță și șampon. Astfel veți economisi minim 3 mc de apă pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *