Contact: 0763600078 sau 0763600079

Androstal – Instalatii sanitare Bucuresti, instalator bucuresti, instalatii electrice

Blog

De ce aspecte trebuie sa tii cont cand iti alegi chiuveta de bucatarie

Chiuveta este un accesoriu important al bucatariei. Fie ca ne dorim o chiuveta de bucatarie cat mai practica, fie ca suntem mai degraba preocupati de design si de cum va arata aceasta incadrata intre celelalte elemente componente ale bucatariei, nu trebuie sa pierdem din vedere materialul din care aceasta este facuta. Acest aspect influenteaza viata chiuvetei, precum si aspectul pe care il va capata in timp.

Chiuveta de bucatarie din inox

Aceasta chiuveta este recunoscuta ca fiind practica si usor de intretinut. Ea are, de asemenea, avantajul de a fi igienica si rezistenta la caldura, agresiuni sau coroziune. Curatarea acestora nu da batai de cap, realizandu-se usor, cu ajutorul unui burete umed.

Chiuveta de bucatarie din ceramica

Desi designul constituie un avantaj, fiind considerata eleganta,  aceasta prezinta dezavantajul de a nu fi rezistenta la agresiuni, fiind predispusa la a se crapa relativ usor. Ca avantaj, se mentioneaz afaptul ca nu necesita procedee elaborate de curatare, fiind destul de simplu de intretinut.

Chiuveta de bucatarie din granit

Aceasta aduce un farmec aparte bucatariei, conferindu-i un aspect autentic si luxos, indiferent ca este rustica sau contemporana. Este rezistenta la socuri termice si la alte tipuri de agresiuni, este solida si usor de intretinut.

Chiuveta de bucatarie din rasina sintetica

Este potrivită atat pentru o bucatarie clasica, cat si pentru una moderna. Calitatea chiuvetei din rasina sintetica variaza in functie de materialele folosite. Chiuvetele care contin rasina in combinatie cu silicat sau cuart vor fi mult mai rezistente decat cele care contin fibre de sticla sau nisip. Dezavantajul ar fi ca fara o curatare regulata, rasina alba va capata cu timpul o tenta galbuie, iar cea neagra risca sa se decoloreze din cauza calcarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *