Contact: 0763600078 sau 0763600079

Androstal – Instalatii sanitare Bucuresti, instalator bucuresti, instalatii electrice

Blog

Sfaturi in proiectarea unor instalatii electrice

Instalatiile electrice nu sunt montate pur si simplu, acestea au nevoie de o proiectare inteligenta. In realizarea unor proiecte de instalatii electrice, trebuie sa tineti cont mai ales de consumul aproximativ pe care il veti avea in imobilul dumneavoastra. O aproximarea gresita, poate duce la aparitia unor scurtcircuite atunci cand instalatia electrica este suprasolicitata, prin folosirea de energie electrica mai multa decat poate suporta instalatia pe acre noi am proiectat-o.

Ce este bine sa avem in vedere in timpul proiectarii unor instalatii electrice

Atentie acestui detaliu ii este acordata inca din momentul proiectarii locuintei, moemnt in care este recomandat sa faceti o copie a amprentei casei si insemnati, in dreptul fiecarei camere, echipamentele electrice sau electronice pe care intentionati sa le achizitionati.

In acest mod va puteti asigura ca, daca la un moment dat aveti posibilitatea de a monta aer conditionat, de exemplu, aceasta optiune a fost luata in calcul. Astfel, veti avea deja pregatit un circuit dedicat, apoi prize, intrerupatoare si orice alt accesoriu necesar unui control cât mai bun al echipamentului.

Este important sa tineti cont de numarul de intrerupatoare pe care le doriti in casa. Bineinteles, este mai bine s ava luati amsuri de precautie si sa adaugati cateva intrerupatoare in plus fata de cele pe care le aveti initial in minte, pentru orice eventualitate. Nu uitati sa treceti in planuri si echipamentele electrice cu functii suplimentare, cum sunt instalatiile electrice cu detectoare de miscare pentru garaje sau subsoluri, termostate, intrerupatoare cu temporizator etc.

De asemenea, este necesar sa fiti informati asupra diferentei dintre cele doua echipamente electrice, si anume: echipamente mari si mici consumatoare de energie. Diferenta dintre ele consta, bineinteles, in energia pe care acestea o consuma. Astfel, de echipamente mari de energie se folosesc produsele precum: masinile de spalat, aparatele de aer conditionat, radiatoarele, instalatia pentru cazile cu hidromasaj etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *